chiptuning

Een gids voor turbocharger afstemming

Chip Tuning is iets dat al meer dan dertig jaar is gedaan, maar sommige mensen realiseren zich nog steeds niet hoeveel het echt ten goede kan komen. ]

Door chip Tuning bedoelen we het aanpassen van de specificaties van de verschillende chips die worden gebruikt in een voertuigcomputersystemen. Veel mensen willen graag snelle auto’s rijden en op grote avonturen gaan, maar dit is waar chip-tuning in het spel komt. Niet alleen zal het je meer kracht geven, maar ook met een beetje tweak, je auto kan reizen naar plaatsen waar je nog nooit van hebt gedroomd.

Met chip-afstemming kunt u de vermogen van uw motor met een substantieel bedrag verhogen, allemaal van slechts enkele kleine wijzigingen in de verschillende chips. Met regelmatig afstemmen, verhoogt u de spanning van de vermogenseenheden door een klein bedrag. Op deze manier kunt u de stroom verlagen, maar u krijgt nog steeds dezelfde uitvoering uit het apparaat. En vergeet niet de werking van carburateur: met dezelfde basisstijl, kunt u ook de werking van carburateur lageren. Op deze manier kunt u meer brandstof gebruiken en meer geld besparen op het tankstation.

Chip Tuning omvat het afstemmen van de bestaande microprocessors in een interne verbrandingsmotor om het efficiënter te laten werken.

Het maakt ook wat benzine en dieselmotoren krachtiger dan ooit tevoren. De belangrijkste voordelen van chiptuning is de vermindering van het brandstofverbruik, evenals de verbetering van de algehele efficiëntie van een voertuig. Het doet dit door andere componenten van de motor soepeler te laten werken, zoals de distributieketen, de inactieve snelheidsregelaar en anderen.

Waarom is Chip Tuning belangrijk voor moderne voertuigen? Mensen vragen vaak waarom het belangrijk is voor hun auto’s om afstemming te hebben wanneer ze voortdurend meer dan 50 mijl per uur lopen (wat de maximale snelheid is die een auto wettelijk kan bereiken voor die specifieke staat). Maar de waarheid is dat het afstemmen van uw voertuig verhoogt zijn kansen op het lopen van soepeler, dat in ruil daarvoor de brandstof efficiënter maakt. Een andere reden waarom het afstemmen is voor het gunstig voor moderne voertuigen, is omdat het het optreden van scheurt aan de buitenkant van de motor vermindert, wat uiteindelijk kan leiden tot ernstige schade aan de motor (het hele koelsysteem kan gemakkelijk worden geruïneerd als er te veel scuffing is Motorafstemming verbetert ook enorm de levensduur van de brandstofpomp, die van cruciaal belang is voor een volledig functionele interne verbrandingsmotor.

Er zijn verschillende manieren om chiptuning te bereiken. Ten eerste moet u de bestaande OEM-software vervangen door aftermarket-firmware. Het voordeel van het hebben van een aftermarket-firmware is dat u in staat stelt om de prestaties aan te passen aan de prestaties volgens uw behoeften, en het laat u toestaan dat u de instellingen die cruciaal zijn voor de juiste werking van de chip en het volledige brandstofsysteem gemakkelijk opnieuw instellen of wijzigen

Er zijn ook andere voordelen van chiptuning: voor één wordt de fabrieksinstelling altijd ingesteld op hoog wanneer u nieuwe turbochargers installeert. Daarbij heeft uw auto een lager brandstofverbruik; Je kunt ook veel tijd en geld besparen omdat aftermarket-turbochargers meestal met meer afstemopties zijn dan de fabrieksinstellingen, zodat je dezelfde motor kunt afstemmen en aanpassen zonder het hele systeem opnieuw af te halen. Ten slotte kunnen turbochargers eenvoudig worden aangepast en geüpgraded als u meer ervaren bent bij de tuning van de motorprestaties;

Klik hier voor meer informatie Chipperformance