Een huis kopen en een huis verkopen – wat doet een makelaar?

Een huis kopen en een huis verkopen – wat doet een makelaar?

Een makelaar is een persoon die onroerend goed verkoopt. De term bestaat al sinds de 15e eeuw en verwees oorspronkelijk naar iemand die een landgoed beheerde. Andere namen voor makelaars zijn huismakelaars en grondmakelaars. In de 20e eeuw evolueerde de term naar een generieke term, en is ongeveer gelijk aan de term makelaar in de Verenigde Staten. In het VK worden makelaars gereguleerd door het Office of Fair Trading Patistmakelaardij.nl Makelaar Zeist. In 2014 werd het kantoor echter opgeheven.

Makelaar

De belangrijkste taak van een makelaar is het verkopen van woningen. Zij doen de marketing en het veiligstellen van de verkoop voor u. Als u niet wilt dat uw huis lang op de markt staat, kunt u de makelaar vragen waarom het niet wordt verkocht. Als ze het niet kunnen verkopen, vraag dan wat ze hebben gedaan om het actief te promoten. De makelaar regelt ook bezichtigingen van uw woning. Een goede makelaar zorgt ervoor dat potentiële kopers een goede ervaring hebben en neemt ze mee door de woning.

De makelaar kan u waardevolle informatie geven over de eigenaar en het onroerend goed. De makelaar kan u ook helpen bij de voorbereiding van een onderhandeling. De makelaar kan al uw vragen over de woning beantwoorden en een bod doen op uw woning. Een makelaar met goede connecties zal weten over eigendommen die nog niet op de markt staan. Deze kennis zal u helpen om het koopproces soepeler te laten verlopen. Wees eerlijk over het feit dat u meer dan één agent voor een bureau heeft.

Voor meer info klik je deze site aan: https://patistmakelaardij.nl/