Energielabel aanvragen voor uw huis

energielabel woning aanvragen

Energielabel aanvragen voor uw huis

Om een energielabel voor uw woning aan te vragen, moet u aan bepaalde criteria voldoen. U moet gegevens en documentatie overleggen waaruit blijkt dat uw woning energiezuinig is. In moderne woningen zijn de meeste van deze maatregelen al van kracht. Heeft uw woning echter nog geen energielabel? Neem dan contact op met de gemeente. Zij keuren uw verzoek goed als u kunt aantonen dat u energiebesparende maatregelen heeft genomen bekijk hier. Een gecertificeerde deskundige moet uw gegevens en bewijsstukken beoordelen voordat deze voor een energielabel kunnen worden ingediend.

Het verkrijgen van een energielabel voor je woning kan een ingewikkeld proces zijn, zeker voor buitenlanders. In Nederland is elke huiseigenaar verplicht om er een te verstrekken bij de verhuur of verkoop van zijn woning. Dit doet u door online aan te melden met DigiD. De website biedt een lijst van experts en hun prijzen. De experts kijken op afstand naar de specificaties van uw woning en geven het energielabel af. Het hele proces kost ongeveer 10 euro en duurt 10 jaar.

Het huidige systeem is gebrekkig en bevat vaak onvoldoende details. In sommige staten moeten huiseigenaren 10 belangrijke kenmerken van hun huis vermelden, waarna een erkende deskundige het op afstand controleert om te bepalen of het aan de richtlijnen voldoet. Het systeem heeft kritiek gekregen en wordt herzien om de labels betrouwbaarder te maken. Hopelijk is dit het geval in Connecticut. Het zou de energiekosten voor huiseigenaren in Connecticut kunnen verlagen. Maar hoe weet u zeker dat uw woning energiezuinig is?

Klik door naar de website: EnergielabelPerfect.nl