Wat moet ik weten over Microsoft SharePoint?

Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint

Wat moet ik weten over Microsoft SharePoint?

Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint? Ten eerste moet u de geschiedenis van SharePoint kennen. Wat was het ongeveer tien jaar geleden dat het onder de aandacht van webontwikkelaars bracht? De reden waarom SharePoint zo interessant voor mij was, is dat het, in tegenstelling tot andere webapplicaties in die tijd, een aantal duidelijke eigenschappen had die het anders maakten. In plaats van bestanden en informatie te beheren via het standaard internetbestandssysteem, konden gebruikers deze bestanden bijvoorbeeld bekijken en bewerken via een intranet, extranet genaamd. Dit maakte het meer een echte "kantoor"-omgeving dan een "webgebaseerde" omgeving, en het gaf webapplicaties een duidelijk voordeel ten opzichte van degenen die HTML-editors gebruikten.

Maar SharePoint was niet de enige webapplicatie die voor mij interessant was. Er waren veel andere interessante dingen over SharePoint waar ik meer over wilde weten – en die waren niet beperkt tot alleen de geschiedenis online onvervangbaar Sharepoint online. SharePoint en andere Microsoft Office-toepassingen hebben de afgelopen jaren een lange weg afgelegd, en veel van de functies waarmee ik problemen had toen SharePoint voor het eerst uitkwam, zijn nu onder handen genomen. Een van de meest opwindende dingen die ik de afgelopen jaren van Microsoft heb gezien, is de integratie van veel van deze applicaties op één centrale locatie, genaamd Microsoft SharePoint (MS Sharepoint).

Nu wil ik niet te ver op je vooruit lopen. Een van de grootste voordelen van Microsoft SharePoint is dat meerdere mensen tegelijkertijd aan dezelfde documenten kunnen werken. Het is niet alleen gemakkelijker om met anderen samen te werken, maar het is ook beter voor het bedrijfsleven. Er zijn veel bedrijven die Microsoft SharePoint gebruiken als hun belangrijkste documentbeheersysteem, en het wordt ook steeds populairder als contentbeheersysteem (CMS). Als je wilt weten wat ik moet weten over Microsoft SharePoint, zijn er veel video's en artikelen die je online kunt lezen.

Meer informatie: Sharepoint modules