Arbeidsmanagementbemiddeling vereist doorgaans inhoudelijke expertise

arbeidsbemiddeling<

> Arbeidsmanagementbemiddeling vereist doorgaans inhoudelijke expertise>

Bemiddeling is een vrijwillig en vertrouwelijk proces waarbij een onpartijdige beroepsbeoefenaar, bekend als een bemiddelaar, de strijdende partijen helpt bij het zoeken naar een wederzijds aanvaardbare oplossing. Bemiddelaars hebben geen beslissingsbevoegdheid en doen geen aanbevelingen.

De Verenigde Staten gebruiken arbeidsbemiddeling om een breed scala aan geschillen op te lossen, zelfs wanneer dit niet wettelijk verplicht is (Dunlop en Zack 1997). Het wordt veel gebruikt bij afwezigheid van enige federale faciliteit die lonen, uren of arbeidsomstandigheden oplegt aan werknemers die bij een vakbond zijn aangesloten, en het is een essentieel hulpmiddel bij het verminderen van stakingen op de werkplek en de gevolgen daarvan.

Tips waarom:

Arbeidsmanagementbemiddeling vereist doorgaans inhoudelijke expertise
Als het gaat om geschillenbeslechting op het gebied van arbeidsmanagement, hebben de meest succesvolle bemiddelaars vaak een diepgaand niveau van inhoudelijke expertise nodig die alleen kan worden verkregen door jarenlange ervaring in het vertegenwoordigen van beide partijen. Deze ervaring, voornamelijk in arbeidscontractonderhandelingen, wordt ook opgedaan door de duurzame relaties die fulltime loopbaanbemiddelaars onderhouden met hun tegenhangers aan beide kanten van de onderhandelingstafel.

Dat is de belangrijkste reden waarom een substantieel percentage van de bemiddelaars die de afgelopen decennia door staats- en federale instanties in dienst zijn genomen, afkomstig is uit de gelederen van arbeidsadvocaten met aanzienlijke ervaring in het vertegenwoordigen van beide partijen. Deze bemiddelaars, die bedreven zijn in het overtuigen van de tegenpartij om hun geschillen bij te leggen, combineren een arbeidsbemiddelingstitel meestal met werk als academicus of advocaat.

De arbeidsbemiddelingsprocedure, of deze nu wettelijk of vrijwillig is, begint meestal met een eerste "bijeenkomst" waarin de bemiddelaar het proces en de verwachtingen van beide partijen uitlegt Home – Mediator Dordrecht, The Oak Tree Mediators. De openingssessie geeft de bemiddelaar ook de gelegenheid om de onderhandelingsteams en hun woordvoerders te leren kennen. Het is ook een gelegenheid om het gebruik van caucusing en andere technieken uit te leggen die gunstig kunnen zijn voor de partijen.

Zoek meer informatie op: The Oak Tree Mediators